Indiferent cat de performanta si fiabila este masina ta de spalat, in timp, aceasta poate prezenta unele defectiuni obisnuite. Desi este frustrant sa intampini astfel de probleme, trebuie sa stii ca multe dintre ele pot fi remediate cu usurinta, uneori chiar de catre tine, economisind astfel bani si timp.

In acest articol, vei descoperi cele mai frecvente defectiuni intalnite la masinile de spalat, precum si unele solutii pentru a le remedia.

Masina de spalat nu porneste

Acesta este una dintre cele mai intalnite probleme, si poate avea diverse cauze. Pentru inceput, verifica daca masina este conectata la o sursa de alimentare functionala, precum si daca cablul de alimentare nu este deteriorat. De asemenea, asigura-te ca usa masinii de spalat este inchisa corect, deoarece multe modele au sisteme de siguranta care previn pornirea unui ciclu in cazul in care usa nu este inchisa corespunzator.

Masina de spalat nu completeaza ciclul de spalare

Aceasta poate fi cauzata de o problema cu supapa de admisie a apei sau de un senzor defect. Verifica daca robinetul de alimentare cu apa este deschis si nu este blocat. Daca totul pare in regula, ar putea fi necesar sa inlocuiesti supapa de admisie a apei sau sa verifici senzorii masinii de spalat.

Masina de spalat scartaie in timpul ciclului

Scartaitul sau zgomotele neobisnuite in timpul functionarii pot indica o problema cu rulmentii tamburului sau curelele de transmisie uzate. In acest caz, contacteaza un tehnician de service pentru a inlocui piesele afectate.

Masina de spalat nu stoarce eficient

Daca rufele raman prea umede dupa ciclul de stoarcere, ar putea fi cauza unei probleme cu pompa de evacuare sau cu filtrul de scurgere. Mai intai poti verifica si curata filtrul de scurgere, apoi asigura-te ca nu este blocat. Daca problema persista, pompa de evacuare ar putea necesita inlocuire.

Masina de spalat prezinta scurgeri de apa

In ceasta situatie, verifica daca nu sunt scurgeri evidente la nivelul conductelor de apa si al furtunului de evacuare. De asemenea, asigura-te ca usa masinii se inchide corect si nu exista deteriorari la etanseitatea usii. Daca nu poti identifica sursa scurgerii, e indicat sa soliciti ajutorul unui tehnician specializat.

Masina de spalat prezinta mirosuri neplacute

Acesta este adesea rezultatul acumularii de reziduuri si bacterii in tambur, si in componentele interne ale masinii de spalat. Pentru a preveni mirosurile neplacute, poti efectua un ciclu de spalare cu apa fierbinte si otet alb, sau te poti orienta spre folosirea de produse de curatare speciale pentru masini de spalat.

Este ceva normal ca masinile de spalat sa intampine diverse defectiuni in timpul utilizarii lor; bineinteles, unele probleme pot fi rezolvate cu usurinta, in timp ce altele pot necesita asistenta unui tehnician de service autorizat. Pentru a preveni aparitia unor defecte majore si a mentine aparatul in stare optima, este recomandat sa efectuezi revizii periodice, precum si sa respecti instructiunile de intretinere din manualul de utilizare.