Dacă este ceva ce putem spune despre poporul japonez, este faptul că acesta are preferințele lui. Iar aici ne referim la mai multe domenii. Lucrurile stau la fel și în ceea ce privește jocurile de noroc.

În Japonia, cazinourile online se află cumva într-o zonă gri. Nu sunt legale, dar nu putem spune că sunt totuși ilegale. Autoritățile nu acordă mare atenție acestui aspect, ceea ce înseamnă că mulți japonezi aleg să se joace la cazinourile online.

Piața de gambling din Japonia este dominată de sloturi online, cel mai comun tip de jocuri de casino din lume. Dar unele preferințe în materie de păcănele sunt cel puțin interesante. Altele, după cum vei vedea mai departe, sunt destul de obișnuite.

Cele 4 jocuri pe care urmează să ți le prezentăm se găsesc la liber și la noi. Ca să cunoști mai bine gusturile japonezilor, poți să încerci chiar tu aceste păcănele gratis cu speciale.

Shinobi Wars

Shinobi Wars de la furnizorul Dragon Gaming este unul dintre cele mai populare jocuri de păcănele. Acest lucru nu ne surprinde absolut deloc, pentru că slotul face parte din cultura lor. Aparatul este inspirat din Naruto, probabil cel mai cunoscut anime din lume.

Slotul are 5 role, fiecare cu câte 4 simboluri. Plătește pe 25 de linii, iar RTP-ul este excelent, de 96,5%. Nu doar că jocul arată excelent, cu o grafică ce te îmbie la aventură, dar are și specificații de top. După cum bine știm, japonezii sunt oameni pragmatici, altfel nu se uitau la acest joc, indiferent de tema lui.

Așa cum era și de așteptat, Shinobi Wars are și mai multe funcții speciale. Din suita de speciale, nu lipsesc rotirile gratuite. Poți să primești o secvență cu până la 21 de runde, iar aceasta va avea o funcție generoasă, precum simboluri Wild lipicioase sau funcția Silver/golden Scroll. Aceste simboluri conțin premii fixe de până la 300x miza.

The Book of Ra

Dacă ești familiar cu cazinourile românești, atunci sigur ai mai auzit și de acest aparat de la Novomatic. Chiar după nume îți poți da seama că este un joc cu temă egipteană. De ce îl preferă japonezii nu putem ști cu exactitate, dar este clar încă un exemplu al globalizării.

Jocul vine în multe variante. În afară de original, mai poți juca Book of Ra Deluxe, Book of Ra Magic, Book of Ra 6 Deluxe sau Book of Ra Bingo. Cel mai popular tip este Book of Ra Deluxe. Acesta are 5 role, 3 rânduri și plătește pe 10 linii. Are o rată de plată teoretică de 95,1%, iar plata bună este dată și de funcția cu rotiri gratuite.

Aceste rotiri gratis se joacă cu un simbol special care este ales dintre cele clasice. Atunci când va putea plăti, acesta se va extinde pe rolele pe care apare și îți va plăti oriunde, nu numai pe role adiacente de la stânga la dreapta. Așadar, sunt mult mai multe șanse pentru plăți bune.

Starburst

Slotul semnat de NetEnt se numără și el printre preferințele jucătorilor japonezi. Acesta este un joc simplu și rapid, cu o volatilitate mică. Plătește așadar des, iar RTP-ul este și el foarte bun, de 96,1%. Pasiunea pentru astronomie a japonezilor se vede clar în această preferință. Jocul are animații spectaculoase, cu explozii cosmice aducătoare de premii.

Spre deosebire de stilul clasic cu plăți numai de la stânga la dreapta, cele 10 linii de plată de la Starburst te recompensează și cu combinații de la dreapta la stânga. Structura este clasica de 5X3, iar pe lângă plățile standard, te așteaptă și reînvârtiri date de simbolul special Wild.

Alte funcții speciale nu găsești la joc, dar sunt suficiente pentru o distracție pe cinste, în orice colț al lumii.

Moon Princess

Aceasta este o altă alegere care nu ne surprinde absolut deloc. Deși la Starburst și mai ales la Book of Ra avem unele întrebări, la Moon Princess este la fel de clar ca la Shinobi Wars. Slotul creat de Play’n Go are tematică anime. Prințesa Lunii asistă jucătorii la joc și sărbătorește fiecare câștig.

Și aici chiar ai parte de premii! Coeficientul RTP este de 96,5%, iar grila de 5X5 îți poate genera câștiguri de până la 5.000x miza. Jocul nu plătește în modul clasic, cu linii de plată, ci în linii orizontale și verticale de simboluri de-un fel. Simbolurile câștigătoare dispar, iar dacă cureți grila, primești rotiri gratuite.

Cele 3 zâne care apar în partea din dreapta a ecranului, Iubire, Stea și Furtună, îți aduc funcții speciale care vor genera câștiguri mai bune.

Concluzii

Cele 4 sloturi sunt toate interesante și conțin speciale. La capitolul speciale, cele mai tari sunt Moon Princess și Shinobi Wars. Nici Book of Ra și Starburst nu stau rău la acest capitol. Putem spune că japonezii nu au gusturi deloc rele în materie de jocuri, iar unele precum Book of Ra și Starburst sunt puțin surprinzătoare.